Pierogi

鈔oda, 05 marca 2014

Przepis znalaz豉m na blogu Kwestia Smaku KLIK

Wyrabianie ciasta z tego przepisu to sama przyjemno嗆, a smak pierog闚 jest po prostu idealny.

Pierogi robi豉m z po這wy podanej porcji i wysz這 mi ich ponad 30.

PRODUKTY:

450g m彗i pszennej
375ml wody gor帷ej
Du瘸 szczypta soli
50g mas豉

Farsz:

Do farszu doda豉m tylko ser, ziemniaki, du膨 cebul i przyprawy czyli:

500g ziemniak闚
500g bia貫go sera p馧t逝stego
1 du瘸 cebula
S鏊 i pieprz do smaku

WYKONANIE:

Ziemniaki obra i umy, ugotowa do mi瘯ko軼i w osolonej wodzie.
Ciep貫 odcedzi i ut逝c t逝czkiem, a pozb璠ziemy si grudek, do ostudzonych dodajemy pokruszony ser i podsma穎n na oleju posiekan cebulk, dok豉dnie mieszamy ca這嗆 i doprawiamy do smaku.

Ciasto:

W gor帷ej wodzie rozpuszczamy mas這 i wlewamy jej do przesianej m彗i z sol, wyrabiamy elastyczne ciasto, je郵i za bardzo klei si do r彗 to dosypujemy troch m彗i.

Ciasto przykrywamy wilgotn 軼iereczk i odstawiamy na 30 minut.

Po tym czasie cienko je rozwa趾owujemy, wycinamy szklank k馧ka, na ka盥e nak豉damy farsz i dobrze zlepiamy, odk豉damy na opr鏀zon m彗 stolnic i przykrywamy 軼iereczk 瞠by nie wysch造.

Pierogi gotowa豉m w osolonej wodzie z dodatkiem 造磬i oleju, 2 minuty od momentu wyp造ni璚ia na powierzchni.

Smacznego!

00:03, miloscwbrzuchumam , Pierogi
Link Komentarze (5) »
Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi