Domowy wyr鏏

wtorek, 12 listopada 2013

Nawet nie przypuszcza豉m 瞠 zrobienie ciasta francuskiego w domu jest takie proste.

Z tego przepisu robi si je szybko, prosto, a ciasto wychodzi przepyszne, bardzo ma郵ane i delikatne.


PRODUKTY:

I ciasto:

100g m彗i
200g mas豉

II ciasto:

1 造磬a octu 6%
200g m彗i
1 jajko
Woda

WYKONANIE:

I ciasto zagniatamy na jednolit mas.

II ciasto zagniatamy, wody dolewamy tyle ile zabierze m彗a, to ciasto rozwa趾owujemy na kwadrat, brzegi maj by cienkie. Na 鈔odek k豉dziemy ciasto ma郵ane i zak豉damy ca這嗆 w kopert po czym obydwa ciasta wa趾ujemy z powrotem na kwadrat, ponownie robimy kopert, kt鏎 wk豉damy w papierze 郾iadaniowym do zamra瘸rki na 10 minut. Czynno嗆 powtarzamy jeszcze 3 razy.

Po tym czasie ciasto rozwa趾owujemy na d逝gi prostok徠 i sk豉damy je 3 razy, wk豉damy do zamra瘸rki na 20 minut i powtarzamy czynno嗆 jeszcze raz.

I gotowe :-) teraz mo瞠my wykorzysta ciasto do napoleonek, rurek z kremem, par闚ek w cie軼ie czy czego tylko chcemy.

Smacznego!

00:52, miloscwbrzuchumam , Domowy wyr鏏
Link Komentarze (3) »
Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi