Pizza

wtorek, 27 stycznia 2015

Odk康 znalaz豉m ten przepis na stronie Wielkie 畝rcie ju nie robi innej pizzy.


PRODUKTY:

300g m彗i pszennej
1 szklanka ciep貫j wody
20g dro盥篡
1 造瞠czka soli
3 造磬i oleju

WYKONANIE:

Dro盥瞠 rozpu軼i w wodzie, doda m彗, s鏊 i olej, wyrobi g豉dkie elastyczne ciasto.
Je郵i klei si do r彗 to dosypa m彗i.

Ciasto uformowa w kul i odstawi w ciep貫 miejsce na godzin.

Po tym czasie rozwa趾owa je na blaszce podsypanej m彗, grubo lub cienko na blaszce podsypanej m彗 w zale積o軼i od tego jak pizz chcemy zje嗆.

Gotowy placek posmarowa sosem i u這篡 ulubione sk豉dniki ( ze sk豉dnikami radz nie przesadza, im mniej tym lepiej, a pizza i tak jest pyszna) posypa start mozzarell i piec w 220' przez ok. 10-15 minut.

Smacznego!

21:38, miloscwbrzuchumam , Pizza
Link Komentarze (1) »
pi徠ek, 29 czerwca 2012

Uwielbiam margeritki z piekarni "Pod Telegrafem" i dzisiaj uda這 mi si upiec je w domu, w smaku bardzo podobne, a to chyba za zas逝g du瞠j ilo軼i keczupu (u篡豉m firmy Fanex i ten w豉郾ie polecam), margeritki przyrz康za si bardzo szybko, a dobre s zar闚no na zimno i na ciep這.

PRODUKTY:

Na ok. 8 sztuk

300g m彗i pszennej
20g dro盥篡
0,5 szklanki ciep貫go mleka
S鏊
1 jajko
2 造磬i oleju

Dodatkowo:

Keczup
Posiekane listki bazylii
Ser 鄴速y starty na tarce o ma造ch oczkach
Oregano

WYKONANIE:

Do miski przesiewamy m彗, dodajemy s鏊, jajko i ciep貫 mleko wymieszane z dro盥瘸mi. Na koniec dodajemy olej i wyrabiamy ciasto a t逝szcz si ca趾owicie wch這nie.
Misk przykrywamy 軼iereczk i wk豉damy do ciep貫go piekarnika lub mikrofal闚ki wtedy ciasto szybciutko wyro郾ie.
Po wyro郾i璚iu odrywamy r闚ne kulki kt鏎e rozwa趾owujemy cienko lub grubo (jak kto lubi). Pizze uk豉damy na blaszce wy這穎nej papierem do pieczenia, smarujemy obficie keczupem i posypujemy oregano, nak豉damy warstw 鄴速ego sera i troch bazylii.

Piekarnik rozgrzewamy do 190' i pieczemy margeritki ok. 10 minut.

Smacznego!




Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi