Wieprzowina, wo這wina

sobota, 05 stycznia 2013

ζtwiejsza wersja tradycyjnych go陰bk闚.
Chyba ka盥y je zna :-)


PRODUKTY:

400g mi瘰a mielonego
400g startej kapusty bia貫j
1 cebula
1 du篡 z帳ek czosnku
1 jajko
1 造瞠czka soli
0,5 造瞠czki pieprzu
4 造磬i bu趾i tartej
1 torebka ry簑

M彗a krupczatka
Kostka roso這wa

WYKONANIE:

Ry ugotowa w osolonej wodzie nieco kr鏂ej ni pisze na opakowaniu.
Cebul pokroi w kostk, zeszkli na patelni.
Wszystkie sk豉dniki (bez m彗i) wymiesza.
Z masy formowa niewielkie kotleciki, gdyby si rozpada造 doda jeszcze bu趾i i panierowa je w m帷e.
Go陰bki lekko podsma篡 na patelni z obu stron.
W du篡m garnku zagotowa wod z kostk roso這w, wrzuci do niej go陰bki i gotowa ok. 25-30 minut.

Podawa z sosem pomidorowym.


Smacznego!

pi徠ek, 23 listopada 2012

Tak podany gulasz smakuje jeszcze lepiej :-)


PRODUKTY:

Miseczki chlebowe

Pol璠wiczka wieprzowa ok. 400g
10 ma造ch pieczarek
1 du瘸 marchewka
1 cebula
2 z帳ki czosnku
1,5 szklanki roso逝
2 造磬i ciemnego sosu sojowego
1 造磬a m彗i
Natka pietruszki
Listek laurowy
Ziele angielskie
S鏊, pieprz, ostra papryka
1 造瞠czka s這dkiej papryki
1 造磬a smalcu

WYKONANIE:

Pol璠wiczk umy, oczy軼i i pokroi w kostk. Opr鏀zy sol, pieprzem, papryk ostr i od這篡 do lod闚ki na 30 minut. Pieczarki umy i pokroi na po堯wki, marchewk obra i pokroi w plasterki, cebul pokroi w kostk. Na patelni roztopi smalec, podsma篡 pol璠wiczk, doda cebul, pieczarki i przeci郾i皻y przez prask czosnek. Sma篡 kilka minut. Wszystko zala roso貫m, doda koncentrat, sos sojowy, papryk s這dk, li嗆 laurowy, ziele angielskie i marchewk. Patelni przykry i dusi, a sk豉dniki zmi瘯n. Na koniec sos zag窷ci m彗, zagotowa i doprawi do smaku.

Gulasz na這篡 do miseczek, posypa obficie pietruszk i zajada.


Smacznego!



鈔oda, 26 wrze郾ia 2012

Czasami najprostsze rozwi您ania s najlepsze :-)
Polecam podawa z kasz.


PRODUKTY:

1 pol璠wiczka wieprzowa
1 cebula
Szklanka wody lub bulionu
Papryka s這dka
S鏊
Pieprz
Majeranek
1 造瞠czka sosu sojowego ciemnego
1 造瞠czka m彗i ziemniaczanej
1 造磬a mas豉
1 z帳ek czosnku

WYKONANIE:

Pol璠wiczk umy i oczy軼i, pokroi w plastry i lekko rozbi. Ka盥y kawa貫k natrze sol, pieprzem, papryk i majerankiem.

Na patelni rozgrza mas這, sma篡 pol璠wiczk z ka盥ej strony na rumiano, nast瘼nie doda pokrojon cebul i posiekany czosnek, sma篡 a cebula si zeszkli.

Zmniejszy ogie i zala wszystko wod, doda sos sojowy, s鏊 i pieprz, patelni przykry i dusi wszystko do mi瘯ko軼i.

Pod koniec zag窷ci m彗.

Smacznego!



Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi