czwartek, 19 lutego 2015

W pierwszy dzie chleb jest niesamowicie chrupi帷y, na drugi jest bardzo 鈍ie篡 ale mi瘯nie, polecam mi這郾ikom domowego pieczywa, robi si go szybko i bardzo prosto.


Inspiracja

PRODUKTY:

300g m彗i pszennej
200g m彗i pe軟oziarnistej
380ml wody
25g dro盥篡
2 造瞠czki soli
2 造瞠czki cukru

Mak lub inne nasiona

WYKONANIE:

Dro盥瞠 rozetrze z cukrem i wymiesza z ciep陰 wod, doda m彗 i s鏊, wyrabia ciasto przez ok. 10 minut.

Ciasto w misce odstawi w ciep貫 miejsce do wyro郾i璚ia na 2 godziny.

Po tym czasie ciasto lekko wyrobi, uformowa chleb na kszta速 formy w kt鏎ej b璠ziemy go piec, u這篡 na 軼iereczce posypanej m彗 i zawin望, odstawi do wyro郾i璚ia na godzin.

Piekarnik razem z form rozgrza do 220', kiedy si nagrzeje u這篡 w foremce ciasto, posmarowa wod i posypa makiem, przykry ( mo積a foli aluminiow ) i piec 40 minut, 軼i庵n望 przykrycie i piec chleb jeszcze 10-15 minut.

Studzi na kratce.

Smacznego!

14:06, miloscwbrzuchumam , Chleb
Link Komentarze (3) »
鈔oda, 18 lutego 2015

Gdyby kto by zainteresowany kupnem papilotek ze zdj璚ia prosz dajcie zna na

miloscwbrzuchumam@gmail.com

12:37, miloscwbrzuchumam
Link Dodaj komentarz »
Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi