wtorek, 27 stycznia 2015

Odk康 znalaz豉m ten przepis na stronie Wielkie 畝rcie ju nie robi innej pizzy.


PRODUKTY:

300g m彗i pszennej
1 szklanka ciep貫j wody
20g dro盥篡
1 造瞠czka soli
3 造磬i oleju

WYKONANIE:

Dro盥瞠 rozpu軼i w wodzie, doda m彗, s鏊 i olej, wyrobi g豉dkie elastyczne ciasto.
Je郵i klei si do r彗 to dosypa m彗i.

Ciasto uformowa w kul i odstawi w ciep貫 miejsce na godzin.

Po tym czasie rozwa趾owa je na blaszce podsypanej m彗, grubo lub cienko na blaszce podsypanej m彗 w zale積o軼i od tego jak pizz chcemy zje嗆.

Gotowy placek posmarowa sosem i u這篡 ulubione sk豉dniki ( ze sk豉dnikami radz nie przesadza, im mniej tym lepiej, a pizza i tak jest pyszna) posypa start mozzarell i piec w 220' przez ok. 10-15 minut.

Smacznego!

21:38, miloscwbrzuchumam , Pizza
Link Komentarze (1) »
niedziela, 25 stycznia 2015

Babeczki inne ni wszystkie, delikatne, puszyste a zarazem wilgotne, idealne z wi郾iami, malinami lub truskawkami.


PRODUKTY:

100g czekolady gorzkiej
100g mas豉
3 jajka
50g m彗i pszennej
1 p豉ska 造瞠czka proszku do pieczenia
1 造磬a kakao
150g cukru

Wi郾ie

WYKONANIE:

Czekolad rozpu軼i w garnku z mas貫m, doda cukier i dobrze wymiesza.

Mas zmiksowa z jajkami, nast瘼nie z m彗, kakao i proszkiem do pieczenia.

Do papilotek nak豉da po porz康nej 造盧e ciasta, na wierzchu ka盥ej babeczki u這篡 owoce.

Piec w 180' ok. 25 minut.

Smacznego!

czwartek, 08 stycznia 2015

Wilgotne dzi瘯i ricottcie, pomara鎍zowe, z delikatnym posmakiem imbiru, idealne do herbaty, kawy czy kubka gor帷ego kakao.


PRODUKTY:

1 i 1/3 szklanki m彗i
1/2 szklanki cukru
125g ricotty
Sok z po這wy pomara鎍zy
Sk鏎ka z ca貫j pomara鎍zy
1,5 造瞠czki imbiru
1,5 造瞠czki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
1 jajko

P豉tki migda這we

WYKONANIE:

M彗, proszek , imbir i cukier wymiesza w jednej misce.

Mleko, olej, jajko, sok, sk鏎k i ricott wymiesza dok豉dnie w drugiej misce.

Wla sk豉dniki mokre do suchych, szybko, ale dok豉dnie po陰czy wszystko widelcem.

Przela mas do papilotek (3/4 ich wysoko軼i). Posypa wierzch migda豉mi

Piec muffinki ok. 25-30 minut w 180'.

Smacznego!

15:01, miloscwbrzuchumam , Babeczki i muffiny
Link Komentarze (4) »
czwartek, 01 stycznia 2015

Przepis ten znajdowa si na blogu ju od d逝窺zego czasu jednak zosta odrobin ulepszony, zas逝篡 zatem na ponowny wpis, jest to m鎩 numer 1 je郵i chodzi o sa豉tki, zach璚am wi璚 do wypr鏏owania.


PRODUKTY:

1 opakowanie mixu sa豉t z rukol
1 opakowanie pomidor闚 koktajlowych
10 du篡ch pieczarek
Podw鎩ny filet z kurczaka + przyprawa z這cista Kamis lub inna ulubiona
Opakowanie boczku pokrojonego w cienkie plastry

Sos:

Oliwa - tak 瞠by wszystko mokre by這
1,5 造磬i octu balsamicznego
3 造瞠czki kopiate musztardy francuskiej
S鏊 i pieprz do smaku
Sok z 1/4 cytryny (mo積a da z pomara鎍zy)
2 z帳ki czosnku


WYKONANIE:

Sa豉t porwa i wrzuci do miski.
Pomidory pokroi na po堯wki, naczynie 瘸roodporne wysmarowa olejem, wrzuci pomidory i piec w 220' a si pomarszcz.

Pieczarki pokroi na po堯wki i usma篡, kurczaka pokroi w paski, posypa przypraw i usma篡.

Boczek usma篡 na suchej patelni.

Wszystko wymiesza z sa豉t.
W miseczce wymiesza przeci郾i皻y przez prask czosnek, sok z cytryny, ocet, oliw i musztard, przed podaniem wymiesza z sa豉t.

Mi smakuje najbardziej zaraz po przygotowaniu.

Smacznego!

18:02, miloscwbrzuchumam , Sa豉tki i sur闚ki
Link Komentarze (3) »
Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi