Blog > Komentarze do wpisu

Buchty

Przekrojone i posmarowane mas貫m lub d瞠mem, pychotka :-)


PRODUKTY:

350g m彗i pszennej
70g mas豉
2 jajka
0,5 szklanki mleka
20g dro盥篡
4 造磬i cukru
Sk鏎ka otarta z jednej cytryny

2 造磬i roztopionego mas豉 do posmarowania bu貫czek.

WYKONANIE:

Dro盥瞠 rozetrze z 造磬 cukru, wymiesza z po這w mleka i jedn 造磬 m彗i, przykry i odstawi na 15 minut.

Po tym czasie doda do zaczynu reszt sk豉dnik闚 i wyrobi lekko klej帷e si ciasto, je郵i trzeba to dosypa m彗i. Odstawi ciasto do wyro郾i璚ia na godzin.

Po tym czasie uformowa z niego ma貫 bu貫czki i u這篡 je obok siebie na blaszce wy這穎nej papierem do pieczenia, blach przykry 軼iereczk i odstawi na 20 minut.

Bu貫czki posmarowa rozpuszczonym mas貫m, piec w 180' ok. 20 minut.

Smacznego!

pi徠ek, 20 marca 2015, miloscwbrzuchumam

Polecane wpisy

  • Rollsy z mas orzechow

    Chodzi造 mi po g這wie od bardzo dawna, ale jako zawsze by造 ciekawsze rzeczy do zrobienia, teraz 瘸逝j 瞠 tak d逝go zwleka豉m bo bu貫czki s, a raczej by造 py

  • Pieczone piero磬i w cukrze z budyniem i jab趾iem

    Brak weny na wst瘼 ... :-) Piero磬i s wykonane z ciasta kt鏎e wykorzystuj zawsze do pasztecik闚. Dobra rada, nie u篡wajcie do nich s這dkich jab貫k, bo piero磬

  • Pampuchy, parowce, kluski na parze, buchty

    Prawdziwy smak dzieci雟twa, mo積a zrobi z owocami, z d瞠mem, z marmolad, mo積a zrobi puste i poda z owocowym sosem, mo磧iwo軼i jest wiele :-) Jakie s Wasze

Komentarze
2015/03/20 13:29:50
cudowne!
-
2015/03/20 14:15:05
Jakie 郵iczne zdj璚ia :) Takie przytulone bu貫czki zawsze wywo逝j u鄉iech ;)
-
2015/03/21 20:49:23
Cudowne :)
Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi