Blog > Komentarze do wpisu

Tarta z budyniem i jab趾ami

Po陰czenie jab貫k i budyniu jest dla mnie idealne. Tarta jest pyszna, nie jest za s這dka wi璚 mo積a j dos這dzi ju na talerzu opr鏀zaj帷 lekko cukrem pudrem.

PRODUKTY:

Ciasto:

170g m彗i pszennej
125g margaryny lub mas豉
1 造磬a cukru pudru
0,5 造瞠czki proszku do pieczenia
1 鄴速ko
1 造磬a kwa郾ej 鄉ietany

Dodatki:

Budy waniliowy lub 鄉ietankowy na 0,5l mleka
2-3 造磬i cukru

3 niewielkie jab趾a
Sok z cytryny

WYKONANIE:

M彗 z proszkiem i cukrem pudrem przesia na stolnic.
Doda 鄴速ko, margaryn i 鄉ietan. Wszystko posieka i zagnie嗆 szybko ciasto. W razie potrzeby doda jeszcze m彗i. Odstawi do lod闚ki na 0,5h.

Przygotowa budy wg. przepisu na opakowaniu.
Jab趾a obra i pokroi na mniejsze cz窷ci, skropi sokiem z cytryny

Form wysmarowa t逝szczem. Sch這dzone ciasto rozwa趾owa mi璠zy dwoma kawa趾ami folii spo篡wczej, wy這篡 nim form i nak逝 widelcem.

Piekarnik rozgrza do 190', w這篡 ciasto i piec 10 minut. Wyci庵n望, na podpieczonym rozsmarowa budy i u這篡 jab趾a.

W這篡 ponownie do piekarnika i zapieka ok. 30 minut.


Smacznego!



poniedzia貫k, 15 pa寮ziernika 2012, miloscwbrzuchumam

Polecane wpisy

Komentarze
Go嗆: Basia, *.dynamic.chello.pl
2012/10/15 09:18:19
Super tarta na jesienne popo逝dnie :-)
Pozdrawiam serdecznie :-)
Basia
-
2012/10/15 10:17:57
naprawd 郵iczna :)
-
2012/10/15 10:42:45
Jak dla mnie wygl康a pysznie, uwielbiam tarty w przer騜nym wydaniu :)
-
2012/10/15 17:20:11
Lubi takie nieskomplikowane desery :) Twoja tarta musi by pyszna :)
-
Go嗆: Olga, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/09/12 12:24:32
Czy kruche ciasto mo積a zast徙i gotowym ciastem francuskim?
Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi