Blog > Komentarze do wpisu

Najlepsze ciasto ucierane

Mog豉bym je robi codziennie :-) Niesamowicie mi瘯kie i delikatne.



PRODUKTY:

2 szklanki m彗i pszennej
1 nieca豉 szklanka cukru
250 gram mi瘯kiego mas豉
4 jajka
1 造瞠czka proszku do pieczenia

Dowolne 鈍ie瞠 lub mro穎ne owoce

WYKONANIE:

Mas這 i cukier miksujemy na jednolit mas, dodajemy jajka wci捫 ucieraj帷. Na koniec wsypujemy przesian z proszkiem do pieczenia m彗 i zmiksowa na g豉dko.

Form do pieczenia wysmarowa margaryn, wysypa bu趾 tart i wy這篡 r闚nomiernie ciasto. Pouk豉da na wierzchu owoce.

Piec ok. 1 godzin w 180'.

鈔oda, 01 sierpnia 2012, miloscwbrzuchumam

Polecane wpisy

Komentarze
2012/08/01 22:44:38
a ja bym mogla je jesc codziennie!:)
-
2012/08/01 22:59:34
wygl康a prze鈍ietnie!
pozdrawiam ciep這,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
-
2012/08/01 23:29:44
U mnie wczoraj by這 ciasto ucierane :) Uwielbiam takie ciasta :)
-
2012/08/02 00:27:51
MNIAM!
-
Go嗆: aneta, *.pawluk.org
2014/04/05 12:40:54
przepis jest ok ale piec 25-30 min w tej temp
Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi