Blog > Komentarze do wpisu

Pieczone piero磬i z budyniem

Przepyszne i szybkie dro盥穎we piero磬i z budyniowym nadzieniem. Je郵i mamy wi璚ej czasu to do budyniu dodajemy pokrojone jab趾o, w tym celu obieramy je ze sk鏎ki, kroimy w kostk i gotujemy w ma貫j ilo軼i wody z cukrem a b璠 mi瘯kie. Takie ciasteczka bardzo szybko znikaj ze sto逝.

PRODUKTY:

250g m彗i pszennej
25g dro盥篡 鈍ie篡ch
0,5 szklanki 鄉ietany 18%
0,5 kostki margaryny

Budy o ulubionym smaku
Cukier puder do posypania lub jajko i zwyk造 cukier.

WYKONANIE:

Budy przyrz康zamy wg. przepisu na opakowaniu i odstawiamy do przech這dzenia.

M彗 przesiewamy na stolnic, dodajemy margaryn i 鄉ietan rozmieszan z dro盥瘸mi. Zagniatamy mi瘯kie ciasto. W razie potrzeby dosypujemy troch m彗i.

Ciasto rozwa趾owujemy do嗆 cienko i wykrawamy szklank k馧ka, na ka盥e k豉dziemy porcj budyniu i porz康nie zlepiamy.

Przed upieczeniem ka盥y piero瞠k mo瞠my zamoczy z wierzchu w rozk堯conym jajku i przycisn望 do cukru lub po upieczeniu posypa cukrem pudrem.

Pieczemy w 190' ok. 20 minut ( trzeba zerka bo mi si piek raz kr鏂ej raz d逝瞠j )

Smacznego!




鈔oda, 20 czerwca 2012, miloscwbrzuchumam

Polecane wpisy

Komentarze
Go嗆: truskawaa5, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/06/22 22:24:16
jak ci wysz造 takie 郵iczne piero磬i? maszynk ?
-
2012/06/22 22:34:55
-
2012/07/02 12:20:49
Zrobi豉m, smakowa造, dzi瘯uj za przepis. Nast瘼nym razem spr鏏uje z nadzieniem czekoladowym. Pozdrawiam
-
2013/02/05 20:12:16
安ietny przepis! Piero磬i wysz造 郵iczne i mimo za rzadkiego w moim przypadku budyniu, nie rozkleja造 si :) Wycina豉m wi瘯sz szklank, zlepia豉m jak pierogi i wysz造 jak "omlety" :) 奸iczne, smaczne i szybko si robi. Polecam! :)
-
2013/02/05 23:00:27
Bardzo si ciesz 瞠 smakowa造 :-) Narobi豉 mi na nie smaka wi璚 pewnie nied逝go zrobi :-)
Mi這嗆 w brzuchu mam

Wypromuj r闚nie swoj stron Durszlak.pl Top Blogi